Open stoetvoegen zijn nodig voor een huis of een gebouw om een optimale gevelventilatie te creëren. Als dit er niet zou zijn, zouden er vochtproblemen optreden. Het nadeel van open stoetvoegen is dat er muizen, ratten en wespen in de spouwmuur kunnen komen. Daar heeft Bijenbekje de perfecte oplossing voor, namelijk bijenbekjes.

Wat is een bijenbekje?

Een bijenbekje is een rooster voor de open stoetvoeg. Deze plaats je in de stoetvoeg en zorgt er voor dat ongedierte, zoals muizen, bijen en wespen niet in de spouwmuur kunnen komen.

Bijenbekjes zijn eenvoudig te plaatsen

Voor het plaatsen van bijenbekjes heb je geen extra gereedschap nodig. Je kan ze gemakkelijk met de hand aanbrengen. Als je het rooster hebt geplaatst, zal het rooster zichzelf aanpassen. Het rooster zal na het plaatsen niet gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit komt door de borglippen. Daardoor kunnen kinderen en ongedierte het bijenbekje niet verwijderen.

Hoe het werkt

Op het bijenbekje zitten vier stootlippen die voor de juiste plaatsingsdiepte zorgen. Daardoor zal het rooster dus de juiste diepte hebben. Het product is niet eenvoudig te verwijderen door vier borglippen. Zo blijft het bijenbekje goed in de muur zitten. Het product kan dus niet door kinderen, ongedierte of jezelf worden verwijderd. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Waarom een bijenbekje?

Bijenbekjes zijn ontworpen omdat goede huizen voorzien zijn van een open stoetvoeg. Dit is nodig omdat de binnenmuur anders vochtig zal worden na een regenbui. Maar zo’n open stoetvoeg heeft wel het nadeel dat wespen, muizen en ongedierte naar binnen kunnen. Heel soms wordt er al een stoetvoegrooster geplaatst bij de bouw van een huis. Helaas is dit nog geen standaardprocedure. Daardoor moet jij als bewoner zelf zorgen voor een bijenbekje. Als je dit niet doet, kan je dus last krijgen van wespen, muizen en ongedierte. Een rooster zorgt ervoor dat er niks naar binnen kan. Je kan dan het beste goede rvs-bijenbekjes halen bij Bijenbekje.

Tips

  • Let bij het dichtmaken van de stootvoeg op een mogelijk aanwezig nest.
  • Ga bij een aanwezig nest niet zelf bestrijden, maar laat het over aan professionals
  • Nieuwbouwwoningen hebben veel stootvoegen, tel ze daarom goed van tevoren. Dit bespaart verzendkosten.
  • Check van tevoren of je een bijenbekje van 50 of 70mm nodig hebt en welke kleur het beste past.

Andere methode voor het voorkomen van ongedierte

Een bijenbekje is niet het enige dat wordt gebruikt om wespen of ongedierte uit de spouw te verwijderen. Dit kan ook worden gedaan met gif. Maar het verschil met een stootvoegrooster is dat deze niet doodt omdat een rooster geen gif bevat. Een rooster zorgt er alleen voor dat de toegang voor muizen, wespen en ongedierte wordt geblokkeerd.

Stootvoegroosters van Bijenbekje

Bij Bijenbekje kan je stootroosters kopen van goede kwaliteit. Het bedrijf heeft RVS Bijenbekjes, zodat ze ook niet kapotgaan na een regenbui. Een Bijenbekje kan soms lastig zijn met plaatsen, omdat het formaat variërend is. Daarvoor kan je het beste goed geadviseerd worden door specialisten. Bijenbekje is gespecialiseerd in stootvoegroosters en biedt goede communicatie. Het bedrijf kan je vragen beantwoorden over de aanschaf van het juiste product en kan tips geven.