De tuin, een prachtig verlengstuk van je huis. Je komt ze tegen in alle soorten en maten. Waar sommigen hectaren aan grond omvatten zijn anderen slechts beperkt tot een paar vierkante meters. Groot of klein met een klein beetje moeite kan je er een paradijsje van maken. Er is altijd voldoende ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Iedereen wilt een mooie en rustgevende tuin. Maar wat als je dit kan combineren met een heerlijke geur? De Toscaanse jasmijn biedt je het beste van twee werelden.

Welke geur kan ik verwachten?

De Toscaanse jasmijn brengt een zachtere geur teweeg dan dan de jasmijn. Hierdoor is het voor velen een aangename geur. Maar hoe ruikt dit dan precies? De geur die de witte bloem van de klimplant produceert is vanille-achtig. Vanille is een wereldwijd geliefde geur die je terugziet in veel producten en parfums. Deze heerlijke zachte geur kan je ook ruiken wanneer je de tuin in stapt. Keer op keer zal Toscaanse jasmijn je doen genieten van haar aroma’s. Een tip is dan ook om de plant dicht bij je terras te planten voor een intensere beleving. De hele zomer lang zal je intens genieten van de parfum die de jasmijnen verspreiden.

Waar kan je de plant het beste plaatsen in je tuin?

Zoals eerder genoemd is dicht bij het terras ideale plek om de jasmijnen te laten volgroeien. De klimplanten kunnen het beste verder groeien aan hek of houtwerk. De plant zal zich om het hekwerk heen vormen. De Toscaanse jasmijn is hiermee een waar verbindingsstuk tussen het hekwerk en je tuin. Visueel zal je tuin een ware eenheid uitstralen. Verder is het goed om de Toscaanse jasmijnen niet veel bloot te stellen aan harde windvlagen. Zoek een strategische plaats uit voor langdurig genot van de sfeermakende en heerlijk geurende Toscaanse jasmijn. Overigens is de Toscaanse jasmijn ook prima te planten in een pot. Je geniet dus alle vrijheid om de plant een mooi plekje te geven.

Verzorging

De klimplant is gemakkelijk in onderhoud. De Toscaanse jasmijn groeit geleidelijk door en heeft dan ook nauwelijks nieuwe mest of water nodig. De voornaamste voedingsstoffen weet de plant te werven uit de potgrond. Pas bij volledige uitdroging is het nodig de grond te verversen met nieuw mest. Ook snoeien is nauwelijks nodig. Enkele om de Toscaanse jasmijn de vorm van voorkeur te geven is dit nodig. Het bijknippen van de planten hoeft ook niet te drastisch te gebeuren gezien de geleidelijke groei van de plant.