Heb je een tuin op het zuiden? Dan kan het in de zomer nogal heet worden in je tuin. Een beetje schaduw is dan vaak gewenst om het op de warme zomerdagen buiten vol te houden. Soms moet je zelf wat schaduwplekken creëren in je tuin om ook op het heetst van de dag lekker buiten te kunnen zitten. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een schaduwdoek gedacht?

Een schaduwdoek heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een parasol of een zonnescherm. Je hoeft bijvoorbeeld niet te slepen met zware parasolvoeten en schermen en hoeft ook niet bang te zijn dat deze wegwaait bij de eerste de beste harde windvlaag.

Verschillende soorten schaduwdoeken

Er zijn veel verschillende soorten schaduwdoeken die je kunt kopen om schaduw in je tuin te creëren. Denk aan een driehoek, rechthoekig of vierkante schaduwdoek of misschien een harmonica schaduwdoek. Dit zijn allemaal verschillende soorten doeken die allen op een bepaalde manier erg handig zijn om schaduw te creëren. Wist je dat er zelfs een schaduwdoek rolgordijn bestaat om de zon vanaf de zijkant tegen te houden? Handig wanneer de zon erg laag staat en deze recht in je gezicht schijnt tijdens het eten of borrelen bijvoorbeeld! Daarnaast zijn er ook nog waterdichte schaduwdoeken verkrijgbaar, erg gunstig in Nederland waar het weer nogal eens snel kan omslaan.

Een schaduwdoek is erg functioneel tegen de zon (houdt zo’n 90 tot 95% van de UV-straling tegen) maar niet alleen handig voor in je tuin. Steeds vaker worden deze doeken ook ingezet op balkons of dakterrassen die vol in de zon staan en zelfs op de camping kom je ze regelmatig tegen. Buiten dat de schaduwdoeken erg functioneel zijn, zijn ze vaak ook nog eens erg decoratief. Je hebt zoveel verschillende soorten, maten en kleuren, dat ze een ware eye-catcher zijn in je tuin!

Schaduwdoek op maat laten maken

Echter kan het zo zijn dat het maat schaduwdoek waar je naar op zoek bent, niet beschikbaar is. Je moet de schaduwdoek namelijk wel goed kunnen bevestigen om er optimaal plezier van te hebben en de zon tegen te houden. In deze gevallen kun je een schaduwdoek op maat laten maken, helemaal naar jouw wens. Je kunt dan zelf de maten van de schaduwdoek kiezen, het materiaal en de kleur. Ideaal toch! Zo zal er altijd een schaduwdoek zijn die de zon tegenhoudt.