De zomer zit er helaas weer bijna op, maar deze week is het toevallig nog heerlijk weer om lekker lang in de tuin te zitten om te bbq’en met vrienden of familie. Is jouw tuin inmiddels wel weer toe aan een make-over? Met de volgende tips krijgt je tuin weer een nieuwe en hippe look.

  1. Schoonmaken

Dit is misschien wel de belangrijkste en eenvoudigste tip om je tuin weer een frisse look te geven. Haal je handen uit de mouwen en veeg alle bladeren bij elkaar, verwijder het onkruid en maak eventueel tegels schoon. Hierdoor ziet de tuin er gelijk al een stuk netter uit en heb je als het ware een schoon ‘canvas’ om met de tuin aan de slag te gaan!

  1. Bloemen en planten

Het plaatsen van bloemen en planten is een makkelijke manier om je tuin wat op te vrolijken, mits je enigszins wat groene vingers hebt. Gelukkig is het aanbod in bloemen en planten zo breed dat er voor iedereen wel wat bij zit. Er zijn eindeloos variaties mogelijk zodat je tuin een unieke uitstraling krijgt. Weet je nou niet zo goed waar je moet beginnen? Zoek dan eerst naar inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest of spiek gewoon eens in de tuin van de buren.

  1. Kunstgras

Heb je geen groene vingers maar wil je toch een mooie groene tuin? Dan is kunstgras een goede oplossing. Tegenwoordig ziet kunstgras er professioneel en netjes uit waardoor de overeenkomsten met echt gras steeds groter worden. Daarnaast brengt het ook een aantal voordelen met zich mee tegenover echt gras. Zo hoef je het gras nooit meer te maaien en hoef je ook niet na te denken over onkruid en dorre plekken in het gras. Het onderhouden van kunstgras is erg simpel. Het moet eens in de zoveel tijd goed op geborsteld worden en verder houdt je het gras schoon door bladeren en dergelijke te verwijderen.

  1. Meubels

Passende tuinmeubels maken iedere tuin helemaal af. Maar ook het aanbod aan tuinmeubels is super uiteenlopend wat de keuze soms moeilijk kan maken. Een slimme tip voor het uitkiezen van tuinmeubels is om goed op te letten op de verschillende materialen. Sommige meubels hebben meer onderhoud nodig dan andere meubels. Zo is een tuinset van aluminium of kunststof roestbestendig en eenvoudig te plaatsen in de tuin. Houten meubelen hebben echter wat meer zorg nodig, maar staan wel erg mooi en stevig in je tuin. Het is dus belangrijk om hierin van te voren keuzes te maken om doelgericht naar tuinmeubels te kunnen shoppen.