Zelfgemaakte vallen, insectenspray, uitroken; het lijkt allemaal niet te werken. Het kan weleens zo zijn dat je te maken hebt met enorm hardnekkige wespen. Ze reageren niet of nauwelijks op deze bestrijdingsmiddelen en verdwijnen maar niet. Dan blijft er is maar één oplossing over: wespenpoeder. Deze giftige poeder is nachtmerrie voor wespen en zorgt er vrijwel zeker voor dat wespen vertrekken. In deze blog lees je alles over wespenpoeder!

Wat is wespenpoeder?

Wespenpoeder is giftige fijnkorrelige stof die ervoor zorgt dat wespen te komen overlijden. De poeder heeft een witte kleur en bevat onder andere de stoffen: permethrin, tetramethrin en deltamethrin. Deze stoffen zorgen ervoor dat de zenuwstelsels van wespen worden aangetast. Houd er rekening mee dat de stof niet in de buurt komt van kinderen en huisdieren.

Hoe werkt het?

De wespenpoeder zal bij de ingang van het wespennest aangebracht moeten worden. Alle wespen die in en uit het wespennest vliegen komen vervolgens in aanraking met de poeder. Aansluitend verspreidt de wesp de poeder over het gehele nest door met hun vleugels te slaan. Normaal gesproken duurt het zo’n twee dagen voordat de meeste wespen dood zijn. Echter kan dit meer tijd in beslag nemen wanneer je te maken hebt met een relatief groot wespennest. Let op: wespenpoeder voor consumenten bevat een lager percentage aan werkzame stoffen. Dit betekent dat de kans op resultaat lager zal zijn, zeker bij de grotere wespennesten. Ook zal je voorzichtig te werk moeten gaan: de wespen kunnen zich agressief gaan gedragen als ze merken dat er iets met hun nest gebeurt.

Professionele hulp

Heb je er alles aan gedaan om de standvastige beestjes te verdelgen en heb je nog steeds last van ze? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een lokale ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt. Een wespennest verwijderen via Beestjes Kwijt gebeurd verantwoord en duurzaam. Bovendien voorziet de bestrijder je van uitstekend advies om een volgende wespenplaag in toekomst te voorkomen. Wacht niet te lang! Bel of mail vandaag nog, voordat de gevolgen niet meer te overzien zijn.