Met de donkere wintermaanden inmiddels achter ons kunnen we niet wachten om weer lekker van het buitenleven te gaan genieten. Ben jij nu net als ik een echt buitenmens, dan zul je het buitengevoel waarschijnlijk best gemist hebben de afgelopen tijd. Doorgaans vind je mij buiten en dit geeft mij dan ook echt een goed gevoel. In de winter breng ik dat gevoel graag terug naar binnen. En dat is geen punt, want daar zijn een aantal handige tips voor. Zodra de eerste zonnestralen weer zichtbaar zijn en er voorzichtig groene blaadjes aan de bomen komen brengen we de gezellige sfeer van binnen juist weer naar buiten. Hoe je dat doet lees je hier.

 

Van buiten naar binnen

Versmelt binnen met buiten en zorg voor in huis voor dat frisse buitengevoel. De eerste tip heeft te maken met kleur. Een beetje kleur van verse bloemen en planten doet al snel wonderen. Stileer een boeket in een mooie, grote vaas en geef deze een opvallende plek in huis. In de keuken kun je wat kruidenplantjes zetten zoals basilicum of rozemarijn. Voor meer blijvend groen in huis kun je een kamerplant kopen. Zet ‘m in een mooie pot of ga voor bijvoorbeeld een mediterrane stijl met verschillende soorten potten in verschillende materialen. Hiermee creëer je binnen no-time super veel sfeer in huis. De mooiste bloempotten vind je bij capi europe. Deze design bloempotten worden voornamelijk op Nederlandse bodem geproduceerd, met veel zorg en aandacht. Het fijne is dat je deze potten voor zowel binnen als buiten kunt gebruiken, ideaal dus. Je vind het online aanbod via de capi europe webshop. Heb je nu niet heel veel ruimte maar wil je wel wat groen in huis, dan kun je kiezen voor een plantenhanger. Dit is eigenlijk een plantenpot aan een touwtje, waardoor je deze aan de muur of aan het punt hangen.

 

Van binnen naar buiten

Zodra de eerste zonnestralen weer in het land neerdalen is het tijd om de sfeer van binnen over te brengen naar buiten. Je kunt een aantal planten voor in de tuin in mooie plantenbakken zetten die goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en mooi blijven in de buitenlucht. Wil je nu gewoon elk seizoen van groen in de tuin genieten, plaats dan bijvoorbeeld in elke bak een plant die in een ander jaargetijde bloeit. Verlichting is daarnaast niet alleen functioneel maar ook een echte sfeermaker. Kies een paar mooie buitenlampen, bijvoorbeeld een aantal voor aan de schuttig of juist op een voet. Zorg ervoor dat het looppad functioneel is verlicht en dat mooie plekjes of elementen uitgelicht worden, zoals je loungeset of bloembakken.